четвъртък, 22 август 2013 г.

фабрика фалит - как се разбира че бизнеса не върви

Писмото, което не носи нищо добро

В края на август българският производител на захарни изделия "Сигма био", който е на пазара от 1993 г. и има фабрика в Ботевград, изпрати писмо до търговските вериги,контрагентите и магазините че прекратява доставките си. "Поради финансови затруднения спираме производството на нашите артикули от 1 септември" 2012, се казва в съобщението.
"Сигма био" е средна по големина компания за българския пазар с оборот през миналата година от близо 2.3 млн. лв. приходи от оперативна дейност. През 2010 г. обаче фирмата е на загуба с 31 хил. лв. Портфолиото й включва няколко вида шоколадови бонбони и бисквити, вафли и шоколадови десерти. Топ продуктът й са бонбоните "Морска пяна".
По-малката част от продуктите й се продават в големите търговски вериги. По-голямата минава през складове и търговци на едро, за да стигне до магазинчета в провинцията. Като основни конкуренти на компанията се смятат другите български производители като по-големите "Победа" или "Престиж" и по-малките "Мелбон" или "Анимекс 98".

2013 Продава се шоколадовата фабрика в Ботевград Сградите, машините и марките на "Сигма био" се предлагат от синдика на затвореното предприятие

Няма коментари:

Публикуване на коментар