сряда, 12 юни 2013 г.

Tаблетите с Android OS ще струват €75 до края на 2013г.

Новият таблет Asus MeMO Pad HD 7 е един от най-евтините и достъпни модели, чиято 8GB версия е с цена от едва 98 евро. Последните данни в интернет публикувани от Digitimes разкриват, че и другите водещи компании ще последват примера на Asus и ще изострят значително конкуренцията в бюджетния сегмент. Очаква се през третото тримесечие на 2013г. и други брандове да представят нови евтини таблети, за да привлекат вниманието на потребителите.

Анализаторите очакват това да доведе до допълнителен спад на цената им, която ще бъде понижена до едва 75 евро. В момента другите производители продължават да се чудят как Asus е успяла да създаде атрактивен таблет като MeMO Pad HD7 и да го продава на толкова ниска цена. Припомняме ви, че друг нейн модел, а именно Iconia B1 също е едно от най-достъпните предложения на пазара днес и може да бъде купен за около 110 евро.

За нас потребителите е добре да научим, че компаниите продължават да търсят ефективни начини да ни представят все по-евтини таблети с Аndroid OS. По всичко личи, че само след няколко месеца бюджетните устройства с платформата ще са по-достъпни от всякога. Ще бъде любопитно да видим как тази стратегия ще промени поведението на Apple и компаниите  NOKIA Рaразработващи таблети с Windows 8 OS, за да подобрят атрактивността на своите продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар