вторник, 25 юни 2013 г.

Въпрос когато ще отваряш или правиш нещо
колко и как ще печелиш
мениджмънд - обучението да създадем някакъв продукт и да го продаваме.

Как се прави компютърна игра?

„Всичко започва от идеята какво трябва да представлява играта. Подготвя се гейм-дизайн документ, в който се описва какъв тип ще бъде тя, за какво ще се разказва, какви ще са основните механики, но това не е най-трудната част. Най-сложно е да се направи план как всички идеи да бъдат реализирани за определеното време и с ограничения брой хора и ресурси“, казва Атанасов.
За създаването на компютърна игра са необходими няколко вида разработчици.
Един от най-важните екипи, който е активен почти през цялото време на проекта, е този на гейм дизайнерите. Те определят механиките на играта - например какви възможности ще има всеки игрови персонаж (ръкопашен бой, стрелба с пушка и т. н.), колко точки кръв ще изгуби героят, ако го уцелят с куршум и др.

Гейм дизайнерите работят в тясна връзка със сценаристи. Тяхната роля е да опишат света, сюжета и да защитят механиките, измислени от гейм-дизайнерите

И сценаристите, и гейм-дизайнерите работят често с консепт артисти (или художници). Те подготвят визията на играта. Рисуват цели сцени, отделни обекти, същества, персонажи и демонстрират чрез картини как би изглеждала готовата игра.

След създаването на предварителната концепция обектът минава в ръцете на 3D дизайнерите. Тяхна работа е по картината на консепт артистите да направят компютърния модел, който ще се използва в играта. 3D дизайнерите са едновременно скулптори, архитекти и магьосници.

Някои обекти, например живите същества, изискват още работа. Тогава се включва екипът от аниматори. Те задвижват отделните части на обекта по различни правила. За всяко същество са необходими множество анимации - за ходене, тичане, атакуване, понасяне на щета, умиране.

Ако за работата на изброените дотук екипи има сравнително ясна последователност при разработването на играта, то за последния екип е характерно, че те трябва да са навсякъде във всеки момент. Задачата на програмистите е да навържат всичко в един продукт, който да изпълнява изискванията на другите екипи.


В онлайн игрите има елементи и от истинския живот – разговори между участниците, взаимоотношения, интриги.


Търговец -как ще печели играта и колко
  бизнеса,знам много игри ,бизнеси cs,покер,шах,малко са печелившите , възможни са недостатъчни приходи за покриване на разходите или никакви приходи
фирма
счетоводител
данък
банкова сметка

Няма коментари:

Публикуване на коментар