понеделник, 24 юни 2013 г.

как се печели от игри

Какво представлява дилърството и как да станете дилър? Да бъдеш дилър означава да предлагаш стока, продукт или услуга, които са изключително търсени в дадена игра. Кое е най-търсеното? Виртуалната валута естествено. Да предлагаш виртуални пари за реални такива. Услуга? Да предложиш изработка на редки предмети. За това обаче трябва да сте развили съответния занаят на максимално ниво в дадения проект. Да станеш дилър не е никак лесно. Изискват се много компоненти за успешен бизнес. На първо място трябва да владеете отлично езика, на който се предлага играта. Хубаво е там да сте от самото начало. Трябва да познавате много от играчите на вашия сървър. Да ги оферирате да им изкупите излишните пари. Да предлагате тези пари на новобранци, които са готови да се разделят с реалните си долари за вашите виртуални. Въобще това си една черноборсаджийска работа, която все пак може да ви донесе реални приходи

Създайте свой сайт. На него предлагайте виртуална валута за всички видове популярни игри. Вербовайте играчи, от които да изкупувате валута. Създайте си "персонал" от ваши познати в играта, които да "доставят" игралните пари на вашите клиенти. Действайте бързо и спекулативно. По света има множество такива сайтове, които предлагат тази услуга за всеки един сървър на всяка една по-популярна игра от Европа до Корея. На техните сайтове се предлагат и развити до максималното ниво герои от всички класове. Също така и се изкупуват акаунти с развити герои. Подобни сайтове постоянно набират хора, от които да изкупуват вирутална валута.

Започнете игра в някоя току що създадена и много нашумяла игра. Създайте 1-2 акаунта и прекарайте няколко безсънни нощи, бързо развивайки персонажа си. Станете един от първите в MMORPG-то, който е достигнал най-високото ниво. После се огледайте по многобройните нелегални и легални онлайн аукциони и продайте акаунта си с развития си на max герой. Проверено е и работи.

По същата схема, след като сте развили героя си, заемете се със занаятчийство. Произвеждайте оръжия и брони за героите и ги продавайте на аукциона в играта за игрални пари. Събирайте ресурси и продавайте. Бъдете като пчеличка. Натрупайте огромни количества игрални пари, след което продавайте своите игрални пари за реални пари. Съществуват множество сайтове, които се занимават с покупка и продажба на игрални пари за различни MMO-та.

Предлагайте услуги - развиване на герои срещу заплащане. Създаване на мощно оръжие с ресурсите на клиента, но срещу заплащане с реални пари. Идеята е, че докато другият си е губил времето с PvP в играта, вие сте се трудили - събирали ресурси, развивали сте определен занаят до най-високото ниво и можете да произвеждате оръжие, доспехи, елексири и т.н.
Има вероятно и други начини, но те определено граничат с престъпления, поради което няма да ги изясним.

Станете дилър. Направете си сайт. Рекламирайте в игрите, че изкупувате и продавате игрални пари. Ще печелите от разликата в курсовете. Има множество такива сайтове, така че конкуренцията е голяма.


Има и още един способ за печелене на пари от MMORPG, но той е и най-трудния. Създайте собствено MMO. Нагледен пример е белоруската компания Wargaming - започнали като аматьори, запалени по онлайн игрите, но в момента в World of Tanks играят десетки милиони играчи от целия свят. Компанията има офиси в Европа, Америка, Русия. Даже набират и работна ръка. Perfect world, една от компаниите разработващи MMORPG, обяви $358 млн. долара печалба за миналата година.
Съвсем друг е въпроса, че за да създадете подобен продукт е нужна супер идея, добри програмисти, добър сюжет и сценарий, добри дизайнери и т.н. -

Няма коментари:

Публикуване на коментар