вторник, 5 февруари 2013 г.

бизнес


Snaptu
Фейсбук, туитър, рсс новини и още много полезни неща! (На скоро това приложение бе купено от Фейсбук за 70 милиона долара)

Facebook е придобил за $70 млн. израелската стартираща компания (startup) Snaptu – създател на мобилни приложения, съобщи Mashable.


Технологията на Snaptu е създадена за да доставя уеб услуги, като Facebook, Twitter и LinkedIn до почти всеки не "умен" телефон чрез серия от приложения, които компанията е създала. Java базираните приложения на Snaptu повтарят много от характеристиките на приложенията за смартфони, но ги прави достъпни за милиони хора, които не притежават смартфони.


Една от причините, поради които Facebook е избрал Snaptu е, че технологията й работи на повече от 2500 различни мобилни устройства.


По-рано тази година Facebook се е възползвал от услугите на Snaptu, като последната компания е разработила приложение, наподобяващо такова за смартфон, включващо синхронизация на контактите и изглед на екрана, много близък до този на приложенията за iPhone и Android.


Сделката ще приключи в следващите няколко седмици. Била е обявена най-напред в няколко израелски медии.


Snaptu е основан през 2007 г. под името Mobilca и е набрал финансиране от Sequioa Capital и Carmel Ventures.

Няма коментари:

Публикуване на коментар