петък, 1 януари 2016 г.

2016

Но затягането на колани в България е нещо значително по-сложно. То датира отпреди икономическата криза и е не просто широко разпространено, то е дълбоко вкоренено и систематично. Социалните услуги в балканската държава са нищожни. Българите работят усърдно, но харчат малко. Училищата и домовете за деца разчитат на дарения от частния сектор. И изглежда, правителството е наясно, че е неспособно да гради социална държава. Неспособно е не само финансово, а и административно. И съответно не го и прави.
България е по-скоро социално жестока държава. Затова и народът е намерил начини да компенсира жестокостта на администрацията и нейната некомпетентност. Българите живеят в собствени домове. Те наемат каквото и да е много рядко. Ипотеки в страната почти липсват. Живеят с родителите си, които винаги са готови да те настанят на дивана във всекидневната и да те нахранят. Бабите и дядовците в провинцията отглеждат достатъчно домати, картофи и лук в малките си ниви, за да изхранят семейството. И така издръжливостта на народа е изключително еластична.
Преди няколко години, когато попитах мой приятел дали икономическата криза ще има драматично въздействие върху живота в България, той отвърна: "Не мисля, че нещо ще се промени. Българите живеят в мизерия и след като икономическата криза удари, те ще продължат да живеят в мизерия"
Но бизнес модела на българите засега си работи и така 1300 години

топ бг високо платени професии 2016
тираджии  и слугини в Европа

Няма коментари:

Публикуване на коментар