петък, 2 ноември 2018 г.

Богат 2018

Публикуваният наскоро доклад на Credit Suisse за световното богатство показва, че представителите на най-богатия 1% от световното население притежават състояние от 871 320 долара (около 1.5 млн. лв.)
От Credit Suisse Research Institute дефинират богатството като „стойността на финансовите ни активи плюс недвижимо имущество, притежавано от домакинствата, но минус дълговете му".

За да сте сред най-богатите 10% от световното население дори не са ви нужни шест цифрени суми в долари. Достатъчни са 93 170 долара, което представлява малко под 160 000 лева по днешния курс на Българска народна банка.

 „стойността на финансовите ни активи плюс недвижимо имущество, притежавано от домакинствата, но минус дълговете му".

Независимо към коя финансова група сте ,основното как се мери колко сте богат е колко време може да си позволите да не работите и да поддържате стандарт
сметки,храна,тв,нет,дете,домашен любимец.Дори да сте сред 1% богати ,ако плащате ,наем,охрана ,частно уще,скъпа кола ,ще се окаже че дори живеете по бедно от средна класа.Един среден е по зле от беден ако плаща наем или има кредит. Много бързо може да се окажеш в по долна група ,ако вземеш нещо на лизинг а не може да си го позволиш.
По мое мнение човек които притежава 3 едностаини в столица е БОГАТ ,два отдава под наем в третия живее.Ако и работи нещо и е здрав той е в 1% най богати хора на света.  

БОГАТИ 871 320 долара
СРЕДНИ 93 170 долара
БЕДНИ 5 000 ДОЛАРА ,МИНУС,КРЕДИТ ,БЕЗ ЖИЛИЩЕ,ПОД НАЕМ ,

Богат не се става с работа.
С много работа се натрупва капитал.
Инвестираи умно натрупаните пари ,за да ти носят пасивен доход.Изкарвай годишна доходност над 10%.
Богат се става през свободното ти време.    

Здравето е най голямото богатство

Няма коментари:

Публикуване на коментар