понеделник, 24 септември 2018 г.

Бизнес 2018

Положението на хората ,бизнеса 2018 се влошава и става безнадеждно. Измислят се  все нови изисквания и наредби с цел да се затруднят и да се ограбят по всякакъв начин.Все повече бизнеси затварят ,от малки магазини до ФИРМИ с с среден бизнес и инцидентно и временно заводи с 10000 работника.Има  4 милиона емигранта .Прогнозирам че които успее да си намери работа на трудов договор в Европа ще   напусне България а няма да стой за 500 лв заплата.

От 2019 поредна смяна на касови апарати ,шеста поредна за 20 години
глобата за пропусната регистрация по ДДС е двойния размер на неначисленото ДДС

за укриване на данъци и осигуровки в големи или особено големи размери се носи и наказателна отговорност. големи са тия над 3000 а особено големи над 12 000. справка НК

САЩ Примерно, те не могат да вечерят на ресторант всеки ден, защото им е скъпо, не могат да живеят в добро жилище близо до работата, защото им е скъпо, плащат по $2500-3000 за детска градина и ако имат по 2 деца, трябва и двамата родители да работят, защото им е скъпо, и т.н. „В Сан Франциско с доход под $12000 на месец си бедняк“,

Парите са до „едно положение“, според Александър Владимиров. „Имам много познати, които не могат и да си помислят децата им да се обучават в България. За тях там не е сигурно, не искат децата им да станат жертва на чалга култура и стереотипи“, казва той от позицията на човек, който работи и живее в чужбина.


Да „живеят по-богато“ и да „живеят по-добре“ са две коренно различни неща, е мнението на Иван Харалампиев. „Без значение колко пари изкарваш, има услуги, за които трябва да разчиташ на държавата – здравеопазване, съдебна система, образователна система, дори няма да споменавам пенсионна система. Твоят по-богат живот тук с какво ще гарантира, че няма да бият фалшива турска ваксина на детето ти, че родителите ти я дочакат, я не линейка 30-40 минути, или пък теб те помете джип на пешеходна пътека?“, пита риторично Харалампиев.

Ако се наложи операция на теб или близък човек ,в бг и 50% успеваемост не може да докарат и това се прави с цел да те оперират няколко пъти за да вземат пари от здравната каса.Доктор който има 90% успеваемост просто отива в Европа да работи.

Как е ущето 2018 от 8 до 12 клас. Учениците ходят от време на време за 1 час. Учителите също, ходят да пият по кафе с колеги  

Ако здравеопазването, образованието, ниските заплати,инфраструктурата,старата кола,   и пенсиите ви задоволяват то България е чудесно място. 

парите не са всичко и в един момент „колкото и пари да изкарваш, не можеш да си платиш разходите по лекарствата за нервите и други здравословни проблеми, които ти създават държавните служители“.

„И аз лично не бих искал да замина – обичам си страната, но мафията, която краде отвсякъде и унищожава всичко, е големият източник на проблеми“, споделя Костадин Маринов. Програмистите с високия си доход засега се справят, но рано или късно, „ако опреш до държавни институции и неща, които зависят от нея, ще се опариш много яко – МВР, здравна система, пътища, квартали, мръсен въздух, демографски проблеми,пенсия“,


Образованието ни е кофти, медицинските услуги са ни кофти, инфраструктурата ни е кофти, независимо колко пари взимаш. Хората с акъл си правят сметката и за да отидат някъде, където живеят „по-бедно“, си има причини.

info

Как е в  Европа 

БЪЛГАРИТЕ РОБИ В ГЕРМАНИЯ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар