сряда, 9 март 2016 г.

БИЗНЕС

Странната история на един убит гений създател на бизнес модел 

център за услуги - съдействие при използване платформата на -----

МВР и медиите измислиха десетки версии за убийството на Йордан Динов. Никой не спомена, че за 8 месеца благоевградчанинът е открил 100 пункта за онлайн залагания и се е превърнал в основен 
конкурент в бизнеса с футболни залагания

Десетките версии - повечето контролирано пуснати от МВР в жълтата преса, всъщност целят да замъглят едно - възползвайки се от дупка в законодателството, Динов се превръща в основен конкурент в бизнеса с футболни залагания.
В чантата на Динов полицаите открили около 5000 евро и 32 000 лева,

Историята на Динов е достойна за филм
Благоевградчанинът е определян като математически гений, бил е в първата десетка в света по спортен бридж, няколко пъти е шампион на България по математическа лингвистика. Още като студент в първия випуск на Американския университет, където работи в библиотеката на учебното заведение, започва да се увлича по онлайн залаганията. Регистрира акаунти в сайтовете на големите фирми за онлайн залагания и тъй като разполага с кредитна карта, много от приятелите и състудентите му започват да залагат чрез него. Още тогава Динов разбира, че голяма част от запалените по хазарта нямат доверие на банките и не желаят да откриват свои сметки. Открива им акаунти в сайтовете за залагания и започва да играе от тяхно име. По-късно това ще бъде в основата на бизнес идеята му, направила го за кратко важна фигура в хазартния бизнес.

 На него му бе все едно дали ще залага на футбол, на хокей или на снукър. Ако някой го питаше кой е треньорът на "Челси" или на „Манчестър Юнайтед", със сигурност нямаше да може да отговори. Той действаше по някакви математически модели,
гледаше едни числа, които другите хора не разбираха
сякаш виждаше някаква матрица и залагаше винаги на 100% шанс да спечели. Дори и някъде да загуби, винаги компенсираше и излизаше на печалба. Никога не беше на загуба. 

По това време някои от големите световни компании разбират за уменията на благоевградчанина и му отправят предложения за работа. Един от големите оператори в Лондон му предлага 30-40 хиляди паунда на месец, за да е риск мениджър. Той обаче отказва, защото не желае да напуска семейството си в България.
През 2004 г. обаче Динов е уличен от РЗБОП-Благоевград, че е организатор на мрежа за извършване на нелегални залози. 

В края на 2010 г. благоевградчанинът прави бизнес план, който представя на големия австрийски оператор за онлайн залагания SK365, държащ марката Planetwin365. Динов става управител на компанията "Скай спорт 365-България" ООД, в която участва приятелката му Соня Букева. Двамата са с по 50% участие и вероятно тя ще продължи бизнеса или пък ще се опита да продаде фирмата. На 11 януари т.г. двамата са регистрирали пак с равен дял участие и друга фирма "Пи уин 365", а на същата дата Соня е учредила 100% своя фирма "Белка груп" ООД.
Целта на Динов и на австрийците е да открият 500 пункта за онлайн залагания в цялата страна. Според Търговския регистър фирмата няма нищо общо с хазарта, не разполага и с лиценз за извършване на такава дейност. Динов всъщност е нещо като мърчандайзер на австрийците, тъй като не е собственик на пунктовете, които са наричани центрове за клиенти. В Полша, Чехия, Словакия и други страни, в които оперира, австрийската компания обаче притежава хиляди собствени пунктове.
Само за 8 месеца "Скай спорт 365-България" открива 100 обекта в цялата страна, по-голямата част от които преди това са били мърчандайзери на "Еврофутбол". "Обикаляше постоянно, дори семейството му не го виждаше с дни"

Няма коментари:

Публикуване на коментар