четвъртък, 11 октомври 2018 г.

акции

понижението е над 20% от достигнатата максимална цена при компаниите които следя .Спада при някои компании е дори 28% до 42%  за година ,не представляват интерес за мен.Или цената от 6.20 е паднала за година на 3.60 .
ИНФО АК

По-важното обаче е, че с понижението си днес, индексът на сините чипове достигна до заветната корекция от 15% от върха си през февруари на тази година. 

Защо това е важно? 

Защото всеки път, когато сме ставали свидетели на корекция от 15, или повече процента за индекса, е регистриран ръст от над 50% на показателя през следващата година, след края на корекцията.



Как да разберете кога е приключила корекцията?

Ще може да се каже, че корекцията е свършила, поне ако се обърнем към историческото представяне на индекса, когато видим „златно пресичане“ - когато 50-дневната SMA се върне над 200-дневната.

Дотогава, инвеститорите могат търпеливо да чакат да приключи октомври и ноември, които в исторически план са най-лошите месеци, през годината, за индекса.

Първият положителен сигнал ще е връщане на SOFIX над 50-дневната му SMA.



Иначе, като крайна цел за спада, можем да посочим нивото от 561 пункта, където е разположена 200-дневната SMA на индекса. До там ни делят около 50 пункта, или понижение от под 10% от текущите нива на показателя. 

Като времеви таргет за разгръщането на спада на индекса, можем да посочим края на месец ноември. Защото в исторически план, декември и януари са доказали, че са много добри за инвеститорите на БФБ (поне на база на историческо представяне) и това може и да стане цел от страна на спекулантите

инфосток

Няма коментари:

Публикуване на коментар