вторник, 7 август 2018 г.

КАК ДА НАМЕРЯ НОВА ПЕЧЕЛИВША БИЗНЕС ИДЕЯ

КАК ДА НАМЕРЯ НОВА ПЕЧЕЛИВША БИЗНЕС ИДЕЯ
За да намерите печеливша нова бизнес идея ви трябва да овладеете тези ключови технологии.

автор Алеко Колев

Как човек да стане 10 пъти по богат 
Секретът се оказва прост.

Ако в настоящият момент това с което се занимавате няма теоритичен шанс да ви направи богати го оставете.Заемете се с нещо което има теоритичен шанс да станете по богат но въпроса е дали искате

1. Обърнете внимание на своя живот ,на проблемите които ви безпокоят и дразнят..Ако намерите решение на тези проблеми и ги предложите на хората ,те с удоволствие ще почнат да плащат месечни такси за услугата, която предлагате.Често се случва че проблемите който ви безпокоят притесняват и други хора .

Пример Дрю Хюстън е студент в Сащ и тръгвайки за изпит в съседен град решава да си преговори някои неща.Включва лаптопа и открива че си е забравил флашката.Така се ражда DROPBOX.Тогава още в автобуса той създава кода и сайта и стартира 2007.
Годината 2008 Стив Джобс предлага да купи  
за 100 милиона целия сайт,бизнес  и арр на DROPBOX НО му отказват.Друг пример е създателя на AIRBNB ,КОИТО не може да си плати наема и стартира с блог и три матрака 

Първото нещо което трябва да направите е да направите списък на 100 проблема на човечеството и как бихте могли да ги решите.Възможни решения.Това е хубав път за създаване на нова,уникална и интересна бизнес идея. 

2.2в1 или 3в1 сливане. Съвременните смартфони непрекъснато вкарват в малко устроиство все по нови неща. Cirque du Soleil обидинява цирк и театър.Напишете две думи телефон и кисело мляко и как мислете как може да ги съедините  в крайна сметка може да измислите нещо да пускате кисело мляко в опаковка наподобяваща телефон

3. Кради с финес.Много бизнес идеи са реализирани първо в САЩ И РУСИЯ и след година ,две се реализират и в БГ Стартирайте сайт с подобна услуга и печелете.Може да дойде момент в който световен гигант да реши да купи сайта ви с цел да се разрастне и да навлезе на нови пазари ,пример грабо и амам.Срещу прилична сума да се разделите с творението ви или част от него.90 % от бизнесите днес са по тая схема.
От вас се изисква да направите само първата крачка .
Намерете област в която сте добър и силен.За да станете шампион в спорт не е нужно да откривате нов спорт,може да се заемете с футбол,волейбол,бокс,съществуващи вече спортове не е нужно да измисляте нови спортове или бизнеси.Трябва да встъпите в конкурентна борба,тренировка и да вървите напред в турнирната таблица.В бизнеса трябва да осигурите непрекъснат растеж докато не достигнете върховете.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар