петък, 24 август 2018 г.

Бизнес идея: кулинарни майсторски класове



Кулинарният майсторски клас е събитие, в което гостите се учат да готвят определено ястие. Например, пържоли. Готвачът разказва историята за пържоли, как и с какво е по-добре да ядат, ви учи как да приготвяте вкусни и сочни пържоли. Продължителността на събитието е 3-5 часа, в зависимост от сложността на изпълнението. Събитието обикновено се провежда в ресторант.

Стартиране на бизнес
Залогът на успешен майсторски клас е професионален готвач, качествена организация и добра платформа. Разбира се, можете да отворите вашето кулинарно студио, но в този случай става дума за по-високи разходи. В началния етап можете да провеждате майсторски класове на чужда територия. За да започнете организация - помислете върху концепцията, начините за привличане на хора, честотата на майсторските класове . Ще трябва да закупите престилки с марка с логото на вашата организация и кухненския инвентар, тъй като това в ресторанта може да не е в достатъчно.

Търсете готвач
Това е най-трудната задача. Тъй като готвачът трябва да бъде не само главен готвач, но и добър лидер, който може да натовари хората и всичко е ясно за тях да обяснят. Идеалната схема е готвач от мястото, където провеждате майсторски класове, така че можете да се споразумеете за бартерно сътрудничество: спестете пари, но направете реклама за ресторант.

Организация на майсторския клас
За да започнете бизнес, ще ви трябва не повече от 2000лв . Тези пари ще отидат за закупуване на оборудване за готвене и реклама. Във всички останали отношения вашите способности да преговаряте трябва да работят. Първо, намерете мястото, където ще се проведе магистърската класа. В деня на майсторския клас малък ресторант ще трябва да бъде напълно затворен за курса, така че си заслужава да погледнете ресторанти, които имат втори, трети и четвърти зали. След това - намерете готвача, който ще проведе майсторския клас. Както вече беше споменато, в идеалния случай, ако то ще бъде от мястото, където ще се проведе майсторски клас. В противен случай просто плащате на ресторанта повече за наем. Следващата стъпка е да се определи програмата, за предпочитане ако е серия от майсторски класове, за да се обявят няколко събития. Ястията, които гостите ще се научат да приготвят, трябва да бъдат търсени. За най-популярните ястия, които си струва е да говорите с готвача. И когато всичко е договорено и одобрено, започнете да привличате хора. Във вашия случай най-добре е да създадете целева страница, която ще ви разкаже подробно за концепцията на събитието и на която ще можете да закупите билет. Няколко дни преди майсторския клас направете контролна покупка на съставки, от които вашите гости ще се подготвят.

печалба
Средната цена на кулинарния майсторски клас е от 90 до 130лв на човек . Всичко зависи от ястието, което ще се учи да се готви. Ясно е, че пържолите и макароните имат различни разходи. Обикновено 10-15 души идват на готварски курс . Съответно, средно от всеки клас за готвене  можете да спечелите 1000 до 1500 лв . Част от тази сума ще отиде на храна, част от която ще плати за наемане на ресторант, част от работата на готвача. Чисто ще има около 500 лв . Съгласете се това  добър доход за майсторски клас. И вие можете да реализирате такива проекти на месец най-малко 6-10.


ВИДЕО КУРС КУЛИНАРЕН МАСТЪР КЛАС ,ЗАПЛАЩАНЕ ОТ YOUTUBE ИЛИ ИМАТЕ АБОНАТИ С МЕСЕЧНА ТАКСА КОИТО ПОЛУЧАВАТ В ФЕЙС ЕЖЕМЕСЕЧНО ВИДЕО С ПРИГОТВЯНЕ НА ЯСТИЕ НА МЕСЕЦА 

Няма коментари:

Публикуване на коментар