понеделник, 11 март 2013 г.

бизнес


Методът “Роман Абрамович”"Използвай момента". Руският спекулант успя да се сдобие през 1991 г. с акциите от куп руски предприятия, след години ги продаде на много по-високи цени. Днес той има 23,5 млрд. долара.Как функционира: Използвайте исторически шансове, които вие разпознавате веднага, докато другите не ги усещат.Предимство: Не е нужно да работите много за парите си.Недостатък: Спекулациите носят рискове, а печалбата често е свързана и със съмнителни дейности.Практикува се и от: Силвио Берлускони


 Методът “Пол Маккартни”"Гений". Бившият бийтълс прави първия си милиард със солова кариера след разпадането на легендарната група.Как функционира: Трябва добре да умеете нещо, за което другите са готови да дават пари.Предимство: Слава и печелене на пари с нещо, което обичате да правите.Недостатък: Парите текат, докато сте на сцената. Ако спрете за месец, ви забравят. Също така и папараците. Следят ви на всяка крачка.Практикува се и от: Мадона


Методът “Дитмар Хоп”"Предприемачески дух". Основателят на софтуерната фирма SАP притежава 7 милиарда евро.Как функционира: Измислете нещо ново, направете модернизация и я продавайте.Предимство: Можете да твърдите, че сте си изкарали милиардите с честен труд.Недостатък: До първия милиард се работи по 80 часа на седмица.Практикува се и от: Лари Пейдж и Сердж Брин от "Гугъл".


 Методът Доналд Тръмп"Направи сам себе си марка". Нюйоркският милиардер се превърна в символ на финансовия успех. Той има три милиарда долара, направени с недвижими имоти. Доналд Тръмп обаче поддържа имидж на богаташ и така привлича нови и нови инвеститори. Той е единственият милиардер, който всяка година се обажда в редакцията на списание "Форбс", за да ги ругае, че намаляват размера на имането му.Как функционира: Наречете се най-богатият човек в света и поддържайте тази теза, каквото и да става.Предимство: Разпознават ви навсякъде, канят ви на "Мис Свят", най-големите красавици в света са ви в краката, познавате президенти, крале и султани, приятел сте с други богаташи.Недостатък: Нужен е солиден стартов капитал, за да поддържате луксозния си имидж. Все пак никой няма да повярва, че сте най-богатият човек в света, ако обувките ви не струват поне 3 000 долара.Методът се практикува и от: Парис Хилтън.
Методът “Джоан Роулинг”"Роди гениална идея и я експлоатирай докрай". Авторката на “Хари Потър” е една от малкото жени в списъците с милиардери. Тя сама трупа парите си, започвайки от абсолютнат анула. Според собствения й разказ била безработна и вземала социални помощи, когато й хрумва идеята да напише роман за момче магьосник в Лондон. Работи години над книгите, а след публикуването им не оставя успеха на друг, а продължава да сътрудничи и за сценариите им, държи правата над фигурите от романа и взема печалба от продажбата на всички техни образи.Как функционира: Не спирайте само до идеята, работете върху нея и участвайте в маркетинга. Дръжте правата и патентовайте всичко, свързано с идеята ви.Предимство: Това е фин метод за забогатяване, свързан е с радост, а не с безскрупулност.Недостатък: Каквото и да напишете оттук нататък, няма да се прескочите. Първият ви гениален роман от ранга на "Хари Потър" най-вероятно ще си остане и единствен. Или поне единствен познат до такава степен Методът се практикува и от: Стив Джобс.
3. Методът “Аристотел Онасис”"Избери подходящ партньор". Гръцкият милиардер Аристотел Онасис започва бизнеса си благодарение на интимната си връзка с богата наследница. Този метод използва неколкократно и по-късно - взема пари назаем от свои любовници. Използва ги, за да го вкарат в подходящите среди. Натрупва много милиарди, но те не му носят щастие. Животът му прилича на гръцкадрама.Как функционира: От любовта се прави бизнес и от бизнеса - любов.Предимство: Рандевуто е къде-къде по-вълнуващо от която и да е бизнес среща.Недостатък: Раздялата с гаджето означава не само любовни терзания, но и сериозни финансови удари. Може дори да затрие фирмата.Методът се практикува и от: Елена Батурина, най-богатата жена в Русия.
4. Методът “Ан-Никол Смит”"Наследи богаташ." Стриптийзьорката без сериозни доходи успя да се омъжи на 26 години за 89-годишния милиардер Дж. Хауард Маршал. Той почина само година след брака им и я направи своя наследница.Как функционира: Трябва да намерите подходящия съпруг. Или още по-лесно, просто да се родите в семейството му.Предимство: Не е нужно нито да сте работлива, нито много да сте учила или тренирала, нито пък да се мъчите да родите гениална идея.Недостатък: Ще ви завиждат всички, които имат по-малко пари от вас. Роднините на мъжа ви ще ви съдят до дупка и най-вероятно ще ви вземат парите.Практикува се и от: безброй аристократи и златотърсачки по целия свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар