четвъртък, 28 март 2013 г.


В правитествената програма 2013 г ,  се предвижда хиляди млади хора да бъдат обучени за предприемачи. И какво ще предприемат горките младежи, след като бъдат обучени? Най-голямата глупост би била точно през 2013 г. да теглят кредит от банката и да отворят я барче, я пицария или например да разкарват туристите с магарешки каручки, окичени с люляци - само ще затънат в дългове и ще се разочароват от живота или да стигнат до самоубииство като оня пишман бизнесмен дето уби семеиството си и децата си заради 200 хил кредит.
 Всеки знае, че дребният бизнес у нас потъва. Защо да се качваш на тази гемия? Има смисъл да започваш нов бизнес при липса на   търсене

 България е специфична с това, че тя е крупен износител на безработица, някъде между 40 и 80 хиляди годишно в продължение на повече от десетилетие. Ако не изнасяхме арбайтери, вероятно официалната безаботица у нас щеше да е поне 30%, а неофициалната - около 60%. Но човешкият износ досега е силно ограничен. Само след 1 г. ще се отворят големите пазари на труда - Германия, Франция, Великобритания и т. н. Те могат да глътнат поне 1 милион безработни български младежи, без да им мигне окото.
 Ще ми простите иронията, но с оглед на тази перспектива какъв е смисълът младите хора да се явяват на матура по български език? Според анкетите над 60% от гимназистите се канят да емигрират, а над 25% вече имат конкретни планове.

Бизнес  - Ако не сте готови да рискувате, ще трябва да се задоволите с малкото и мизерния живот или работа на трудов договор по някой път последното е за предпочитане ако не ви бива за нищо

Няма коментари:

Публикуване на коментар