събота, 15 декември 2012 г.

бизнес


бизнес -видео записи на футболисти
боксьори, волейболисти, и всички който могат да бъдат трансферна цел

Футболните отбори използват видео записи повече от всякога, за да намерят нови играчи, въпреки че старите скаути твърдят, че няма заместител за невъоръженото око.

Спортният трансферен прозорец отворя отново на 1 януари и успехът на даден отбор в офертите на оценявания на 2 млрд. долара пазар на играчи, често може да означава разликата между милионите от Шампионската лига и несъстоятелност, пише Bloomberg.

Компании като Wyscout – италианско дружество за подбор на играчи на база на видео-записи, основана от бивш банкер в Banca Carige SpA, предоставя видео-данни за 220 000 играчи по целия свят.

С новите европейски финансови правила, които влизат в сила през 2014 г. и стремежа за участие в Шампионската лига, което носи най-малко 7.2 милиона евро в касата на всеки от успелите да го осъществят клубове, да подпишеш договор с правилните играчи и на подходящата цена се превръща в ключов фактор.

Отбори като Портсмут, който спечели  FA Cup в Англия две години преди да изпадне в несъстоятелност през 2010 г, показват, колко е кратък пътя от върха до фалита във футбола.

Wyscout е основана от бившия банкер Матео Камподонико, през 2005 г, като компанията обслужва първоначално само футболния клуб Генуа. В момента тя вече осигурява подбор на видеозаписи за повече от 300 отбора. Сред тях са четирикратния европейски шампион Барселона, Ливърпул и Борусия Дортмунд, които плащат по 10 000 евро, за да разгледат даден играч. На база на записите отборите избират къде да пратят скаутите си.

Абонатите на Wyscout са се е увеличили с 20% през изминалия месец, тъй като клубовете активизират проучванията за играчи, преди отварянето на трансферния прозорец.

В компанията са заети 60 души, включително 30 в България, които отговарят за всеки аспект на проучването и записването на изявите на даден играч.


Няма коментари:

Публикуване на коментар