вторник, 25 декември 2012 г.


2012
Eто защо всички отиват в германия -- След 5 години престой в Германия те получават правото да взимат помощи за безработни.   Окаяните българи от Манхайм  24



Наближава Нова година и 29 милиона граждани на България и Румъния ще получат абсолютното право да дойдат и да се установят във Великобритания. „И двете страни са толкова бедни, че има голяма вероятност значителен процент млади хора да поискат да емигрират в търсене на по-добър живот“, пише журналистът на изданието Фредерик Форсът.
Вътрешният министър Тереза Мей казва на британците, че „ще се справят с това”. Наистина ли е така? Означава ли това, че ще се откажем от договорите, които сме подписали и които дават на тези милиони хора абсолютното право да дойдат? По-скоро не. Просто ще е по-напечено. И така, защо британците трябва най-много да се притесняват?
Защото точно Великобритания е основна цел в Европейския съюз (ЕС) за тези, които искат да емигрират (след САЩ, които имат драконовски правила)Авторът пояснява, че след падането на Желязната завеса младежите в целия бивш Социалистически блок, освободени от принудително изучаване на руски език, избраха английски, общ език на света. „Колко българи или румънци говорят италиански, испански, холандски, датски или португалски език? На практика, няма“,
Вестник Sun посети младата двойка Дани Криймър (21 г.) и Джина Алън (18 г.). Те прекарват деня си като гледат телевизия (на плазмения си 47-инчов телевизор), пушат 2 пакета цигари на ден и си играят с малката си дъщеричка. И двамата не работят.
Живеят в апартамент с две спални и твърдят, че са в „трудно положение“.
Те не чувстват неудобство от начина си на живот и дори казват, че са си заслужили парите, които получават от данъкоплатците, защото родителите им са работили цял живот и са плащали данъци. Те дори считат, че е редно държавата да им дава повече!
Двамата имат 4-месечна дъщеря и живеят с помощи в размер на 1 473 паунда на месец.
Джина казва, че биха могли да си намерят работа, но ще получават по-малко пари, защото и двамата нямат квалификация и биха могли да започнат единствено нископлатени позиции.
Бащата на мъжа му е предложил работа в своята зала за боулинг, но заплащането било малко и той не се съгласил. Майка му е болногледачка. Родителите на жената също работят – като учителка и мениджър в охранителна фирма.
Двамата получават на седмица 80 паунда за детето, 150 паунда за жилище,110 паунда за безработни.
Джина има пари за солариум, ноктите й са с перфектен маникюр.
„Не мисля, че живеем на издръжка на данъкоплатците,“ казва тя. „Ние имаме право на тези пари, защото родителите ни са плащали данъци толкова години.“
Дани е работил в супермаркет, като е зареждал рафтовете с продукти, но след 8 месеца е напуснал.
„Няма смисъл да работя в супермаркет, ако ще получавам по-малко от 26 000 паунда на година. Никой нормален няма да се съгласи на това,“ казва той.
Миналата седмица Sun разбуни духовете със статия за литовката Наталия Белова, която живее от помощи в Англия. 33-годишната дама получава 14 408 паунда на година и казва, че живее „в лукс“. Тя определя системата за социални помощи на Острова като „странна“ и казва, че не вижда смисъл да работи на минимална заплата, като може да получава тези пари без да работи.
Имигрантите от Европейското икономическо пространство, които докажат, че имат или активно търсят работа, могат да претендират за помощи за безработни, помощи за хора с ниски доходи, помощи за наемане на жилище, данъчни отстъпки и държавен пенсионен кредит.
Около 400 000 нископлатени или безработни младежи получават по 90 паунда седмично, за да може да се изнесат от жилището на родителите си без да има реално някаква основателна причина за това. Великобритания харчи повече от два пъти Българския годишен бюджет само за подпомагане на британци под 35-годишна възраст за настаняване в частни квартири. Самотен родител с 4 деца и живеещ под наем, пък получава социални помощи от около 25 000 паунда, което е повече от средствата, с които живее едно работническо семейство с двама заети родители. Всеки, който е посещавал Обединеното Кралство, знае, че там съществува професия „майка" – жени, които възнамеряват да изживеят поне половината си живот без да работят, единствено на социални помощи.
КОИТО МОЖЕ ДА ПРИГОТВЯ КУФАРИТЕ
Двете страни са толкова бедни, че след 1 януари младите им хора веднага ще се втурнат към Oстрова,


Няма коментари:

Публикуване на коментар