сряда, 26 септември 2012 г.

бизнес


ПРЕДПРИЕМАЧ - БИЗНЕС- МОТИВАЦИЯ- ПРЕДИМСТВА

 Човекът, който работи за себе си може да получи доход значително по-висок от този, който би имал, ако работи за друг.

Сигурността - ако предприемачът може да си осигури добър доход в продължение на години, той може да си осигури постепенно значителна сигурност.
Удобствата - предприятието позволява да се ползва автомобил за бизнес, както и за лични цели заедно с множество други малки предимства. Предприятието може да даде на предприемача краткосрочен заем или да му плати домашната охранителна система.
Независимостта - собственият бизнес освобождава от финансовите грижи и от необходимостта да се подчиняваш на работодател, да се съобразяваш с началници и контрольори. Тя подтиква индивида към инициативност и амбициозност към използване на собствените му вътрешни ресурси - знания, умения, качества, за да реализира намеренията си.Независимостта превръща индивида в мислещо, избиращо и преценяващо същество
Осъществяването - вълненията и предизвикателствата на собственото предприятие правят живота изключително стимулиращ. Човек получава дълбоко психологическо удовлетворение от "правенето на бизнес" защото това прогонва скуката, отегчението и безцелността от живота му.


Гъвкавост
В определени периоди бизнесът върви по-добре от други и работата нараства неочаквано. Трябва да сте готови да внесете промени в бизнеса си и в работното си време, така че да се нагодите към желанията на клиентите ви.


Добро здраве
Когато работи за себе си, няма платени болнични, така че трябва да работите и когато сте болен, да наваксвате пропуснато по-късно или да приемете пропуснатите ползи. Трябва също така да можете да си позволите да плащате сами здравните си осигуровки, както и тези на съпругата/съпруга и на децата.




Отлични умения за водене на документация
Много важно е да знаете кога сте изпратили фактури, кога са ви платили, кой ви дължи пари, с колко пари разполага фирмата ви, колко сте изкарали и колко трябва да изкарате. Подробната и точна документация е от съществено значение за финансовото здраве на вашия бизнес и е необходима за данъчни цели.


Признаци на истинския предприемач
Ако не разполагате с тия черти ,може би не сте родени за предприемач
Страст -трябва да се събуждаш всеки ден с желанието да успееш.Трябва да сте обсебен от идеята за постигане на успех
Лудост нека да кажа ,трябва да сте малко луд ,за да постигнете краен успех.
Необходимост от одобрение. Никога, ама никога не слушайте тези, които ви казват, че няма да успее




ИМА И НЕДОСТАТЪЦИ
Ако имате три или повече собствени апартамента,магазина,помещения така ще ви правят ревизии че накрая ще останете без тях,може даже да бъдете разследван за кражба на ддс-- запориране на движимо или недвижимо имущество, като най-често възбрана се налага над автомобил или имот.
Ако нямате нищо ,няма и какво да ви вземат,пример българин дължи над 100 хиляди и нищо не му се случва ,бизнеса си продължава

Няма коментари:

Публикуване на коментар