четвъртък, 7 март 2019 г.

Мотивация работа бизнес

1 "Откриите в какво сте добри и след това инвестирайте 10 000 часа в него и станете страхотни в това нещо,"
2 Избирайте подходящия партньор в живота

Милионерът сериен предприемач Скот Галоуей твърди, че за постигането на успехи има две съществено важни тайни: първата е, че да следваш страстта си е пълна глупост, а втората е да си избереш добър партньор в живота.

Страстта ви може да не ви донесе финансови успехи

"Възвръщаемостта на инвестициите и сексапилът са в обратна връзка. Какво имаме предвид? Простичко казано: Не следвайте страстта си," казва пред CNBC Галоуей, който продава своята компания L2 Inc. за над 130 млн. долара.

"Вместо това се концентрирайте върху своя талант. "Откриите в какво сте добри и след това инвестирайте 10 000 часа в него и станете страхотни в това нещо,"

Избирайте подходящия партньор в живота

Вторият ключов атрибут към успеха, според Галоуей, е човек да си избира добър партньор в живота.

"Най-важното решение, което ще направите по отношение на щастието в живота ви, е това с кого ще си партнирате, не професионално, а в личен план: приятел/ка, съпруг/съпруга," казва той.

Важният критерий за избирането на партньор е да намерите някого, с когото гледате в една посока по отношение на ценностите и най-важните въпроси.

"Какво е ролята ви в домакинството? Къде ще живеете? ... Какво смятате за броя на децата, които ще имате ...? Тези разговори, свързани с ценностите, са от ключово значение, защото могат да бъдат невероятни пречки, ако нямате съгласие по тях," казва Галоуей.

Трябва също така се се договорите за това как ще изкарвате и как ще харчите пари, казва той: "Кой ще изкарва парите? ... И двамата ли? Колко пари очаквате да изкарвате и колко очаквате да харчите? ... Какъв ще бъде вашият начин на живот?"

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет също твърди, че най-важното решение в живота на човек е за кого избира да се омъжи/ожени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар