петък, 29 юни 2018 г.

Акции Софарма 2018

От днес акциите на "Софарма" АД се търгуват без правото на дивидент от 0,11 лв. брутно на акция и сега въпросът е ще остане ли ориентировъчната цена 4,27 лв. за акция. Борсовите спекуланти често използват цената на последната голяма сделка като ориентир за мнението на големите акционери относно стойността на компанията.

На тази цена през декември 2017 г. бяха сключени големи сделки за общо около 58 млн. лв., като продавач беше "Ромфарм Компани". В последвалите шест месеца борсовата цена на акците на "Софарма" гравитира около това ниво, като през последните дни имаше и сделки на цени над нея, а именно на 4,29 лв.

Вчера бе обявено, че купувачът на 4,29 лв.за акция на 25 юни е било "Донев инвестмънтс холдинг" АД, юридическо лице тясно свързано с изпълнителния директор на "Софарма" АД Огнян Донев. В същия ден (25 юни) "Донев инвестмънт холдинг" АД е придобило 59 166 акции на "Софарма" АД при средна цена от 4,27 лв. за общо 252,6 хил. лв.

Дали обаче ориентировъчната цена вече е минус 11 стотинки, възлизайки на 4,16 лв.? На тази цена ли вече ще купува Огнян Донев и ще продадат ли на нея "Ромфарм Компани" останалите си акции в "Софарма"?

инвестор

Няма коментари:

Публикуване на коментар