петък, 8 декември 2017 г.

биткойн

Биткоин

Ераи
Изипей
western union
Money gram
paypal
Банка

Борси  обменни бюра
бг Крипто, Криптобанк, RGCoins.com, Crypto.bg, Cryptobank.bg, coinfixer.bg. 
Международни coinbase, kraken, blockchain.info. 

Портфейл
Хардуерен
Онлайн

съществуват много други начини да продължим дейността си - през epay, Cash terminal, онлайн банки като Monese и Revolut
БГ банките сторнират преводите към международни Борси за биткоин и за българските Борси също, война на биткоин


Всяка банка преди да отвори сметка на биткойн обменник (нали така ни се вика) ще попита Фибанк защо са затворили. И Фибанк като им обясни за какво става въпрос, ще се откажат бързо-бързо...

Русия забрани разплащане с биткоин само с рубли


Биткойн банка австрия

Western Union започна да блокира преводите, свързани с криптовалута
Πъpви зa тoвa peшeниe cъoбщи пoтpeбитeл нa Rеddіt, ĸoйтo нe мoжa дa пpeвeдe пapи нa ĸpиптoбaнĸaтa Кrаkеn, пoнeжe Wеѕtеrn Unіоn oтĸaзa тpaнзaĸциятa и oбeщa дa въpнe пapитe нa ĸлиeнтa.“Baшaтa тpaнзaĸция e cвъpзaнa c ĸpиптoвaлyти. Tpaнзaĸциитe в тaзи cфepa ca зaбpaнeни oт нaшитe вътpeшни пpaвилa и пpeвoдът нямa дa бъдe oбpaбoтeн” – cъoбщи WU.






Както знаете, днес ПИБ затвори сметките на всички обменни бюра за биткойн у нас.

В пресата веднага гръмна сензацията, че банките са се уплашили от биткойн и предприемат подмолни действия с цел унищожението му. Това не е точно така в случая и сега ще обясня защо.

Философията и технологията, стоящи зад банковата система и биткойн, са коренно различни. При сблъсъка им биткойн разбива банковата на пух и прах. Просто защото е по-нова и по-модерна технология.

Образно казано, сигурността на банковата система онлайн е като швейцарско сирене. В същото време биткойн е като нож и при допира им банковата система търпи огромни загуби.

Прост пример: Отваряте на чичо Пешо сметка в България. Купувате си за 500 лв биткойн от нея през нас. Ние изчакваме един работен ден с превода и понеже няма оплаквания от Пешо, му пускаме биткойните и маркираме сметката му като сигурна при нас.

След това вземате една хакната онлайн сметка на баба Гертруд в Германия. През нощта изпращате 10,000 евро към сметката на чичо Пешо. На сутринта парите са в ПИБ, чичо Пешо мигновено ги превежда към crypto.bg19, а ние му пращаме биткойни за това. Когато банката потърси чичо Пешо, той нищо не знае за биткойни. Знае само, че някой му е дал 100 лв, за да си отвори сметка с онлайн банкиране.

Така парите от хакнатата сметка на баба Гертруд изтичат в биткойн и са безвъзвратно загубени за банките.

Има още много подобни схеми, които се възползват от нехайността на хората с техните банкови сметки, и източват милиони от банковата система. Банките са бизнес като всеки друг и нито един нормален бизнес няма да позволи да губи постоянно пари.

Ще кажете: “Ама бабата да си пази паролата”. Да, но бабата е научена и примамена да си сложи парите в банката, само ако има застраховката, че банката ще ѝ върне парите в случай на хак. И доскоро, преди биткойн, не е било проблем за банките да дават тази застраховка:
Защото, когато пратят парите от хакнатата сметка към Пешо и той се опита да ги изтегли в кеш, касиерката в ПИБ ще погледне сумата, ще види, че Пешо не е имал и 100 лв в ръката си някога, ще забележи, че сметката му е открита преди два дена и веднага ще се обади в Германия, за да провери превода. Немската служителка ще се обади на баба Гертруд и ще разбере, че тя дори не знае за държава с име България…



Exchange Bitcoin to Cash EUR
The PayPal to Bitcoin Exchange

how to buy bitcoins with paypal 

Няма коментари:

Публикуване на коментар