петък, 8 декември 2017 г.

фючърси биткойн

Кратко обяснение
Първо, кратко обяснения на това как действат фючърсите: да кажем, че вие смятате, че цената на XYZ, която в момента е 50 долара, ще нарасне до 100 долара за два месеца.
Някой ви предлага възможността да приемете да платите 80 долара за XYZ след два месеца. Вие приемате, което означава, че току-що сте си "купили" фючърсен контракт.

Ако познаете, ще платите 80 долара за нещо, което струва 100 долара. Ако обаче сгрешите и цената е по-ниска, тогава ще платите повече, отколкото XYZ струва на пазара и няма да сте доволни.

В момента има фючърси за най-различни суровини и финансови инструменти, които също така носят различни условия.
Това е една сложна сфера, в която се движат много пари. Фючърсният пазар на злато е близо 10 пъти по-голям от пазара на физическо злато.
Как е възможно това? Как може да има повече фючърсни контракти, отколкото реално злато?


И защо да притежаваш реални биткойни, когато можеш да реализираш сходни печалби, като търгуваш само синтетични деривативни инструменти?
Това е най-притеснителната част. Защо да купуваш биткойн, когато можеш да минеш само с фючърсния контракт? Или комбинация от фючърсни контракти, която или увеличава потенциалните ви печалби или ограничава потенциалните ви загуби?
С други думи, притеснителното е, че институционалните инвеститори, които биха купили истински биткойни заради потенциалната им доходност, сега просто ще се насочат към пазара на фючърси. По-чист, по-евтин, по-безопасен и по-регулиран.

profit.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар