понеделник, 27 ноември 2017 г.

Как се става богат 2017

Основана през 2011 г., Stripe не е масово известна фирма, защото тя не продава нищо, което потребителите могат да купят. Вместо това нейните софтуерни системи позволяват на компании по цял свят да приемат по-лесно онлайн плащания и да поддържат уеб сайтовете си.
Допреди привличането на последните инвеститори братята Колинс са притежавали около 30% от Stripe, посочва пред изданието близък до компанията източник. След новата инвестиция от 150 млн. долара всеки от тях държи поне по 12% от акциите, изчисляват от Forbes.
Stripe, която не се търгува публично, обработва онлайн плащания за клиенти като Lyft, Kickstarter и Wish. Компанията не разкрива информация за приходите си, но по оценки на представители на сектора годишно обработва плащания за около 20 млрд. долара. За всяка от транзакциите Stripe получава по 2.9% от стойността на плащането плюс 30 цента. Това означава приходи от порядъка на 450 млн. долара


Напускат родната страна и отиват в Сан Франциско след като дори конкурента им PayPal инвестира в дялове от stripe,днес 500 човека работят за сайта


Създадена през 2011 г., Stripe не е много известна, защото не продава нищо, което потребителите могат да купят. Вместо това софтуерната система позволява на компании от цял свят да приемат по-лесно онлайн плащания и да управляват своите сайтове.
С над 100 000 глобални клиенти миналата година компанията обяви, че е набрала ново финансиране, с което стойността й достига 9.2 млрд. долара. Това означава, че Джон и Патрик притежават по 1.1 млрд. долара,

„Идеята за Stripe ни хрумна както на много хора им хрумват сходни идеи. Търсехме на пазара нещо като Stripe, което да можем да използваме. Може би се чудите какво му е трудното в стартирането на онлайн бизнес. Създаването на продукт, който хората искат да купят, и разпространяването на информация за него, трябваше да се справяме сами с това. Но получаването на пари от хора по интернет беше изключително трудно“, споделя Джон.
Така те започнали да разработват софтуерна система, която позволява на компании с всякакви размери да събират плащания по-лесно и да управляват други части на сайтовете си като безопасно съхранение на данни за клиентите и други системи за сигурност.
Въпреки многобройните конкуренти, броят на потребителите на Stripe бързо се увеличил и компанията си осигурила финансиране и подкрепа от такива фигури в технологичния сектор като шефа на Tesla Илон Мъск и основателя на Paypal Питър Тийл.
Нейният бизнес модел е относително праволинеен. Тя взема известна такса от клиентите си за трансакция, осъществена чрез използването на софтуера й. Във Великобритания та е 1.4% от стойността на трансакията плюс 20 пенса.

Днес Stripe има 750 служители, включително 500 в Сан Франциско и 150 в чужбина.
Джон, който е президент на компанията, споделя, че прекарва повече време с разрешаване на външни проблеми като сделки за продажби и партньорства, докато Патрик е съсредоточен главно върху вътрешни въпроси.
В свободното си време те делят апартамент в Сан Франциско, който е тяхното ергенско гнездо. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар