петък, 14 юли 2017 г.

биткойн балон

През последните 24 часа курсовете на основните криптовалути, включително Ethereum, Ethereum Classic, Zcash, Monero и Siacoin, рухнаха с над 25%. Етериумът, който в началото на седмицата струваше $240, тази сутрин можеше да се закупи при цена $170-$175. В електронните магазини моментално се увеличиха предложенията за за продажби на видеокарти.

Пикът в цените на видеокартите бе регистриран в средата на месец юни, когато курсът на Ethereum скочи до $400. Много експерти считаха, че това е спекулативен ръст и скоро балонът ще гръмне. Но ситуацията предизвика огромния интерес на обикновените потребители, които започнаха да използват видеокарти за добив на тази цифрова валута. Всеки желаещ може да си инсталира на своя Windows или Linux компютър една от многото програми за изчисляване хешовете на цифровата валута и да печели. Колкото по-голяма е сумарната мощност на няколко видеокарти, толкова повече се печели за едно и също време.



Това доведе до страхотен дефицит и силно поскъпване на видеокартите. В пика на Ethereum, една видеокарта AMD RX 580 с 8 GB буферна памет генерираше около $7 дневно, при консумирана електроенергия от порядъка на 20 цента. Това накара много потребители да опитат лесната печалба.

Сега същата графична карта генерира около $2 дневно. Ако курсът не скочи отново, парите вложени в тази видеокарта ще се възвърнат след година.

Курсът на биткойна спадна само с около 10%. При генерирането на тази криптовалута се използва висока изчислителна мощност, но не е необходима бърза памет. Ето защо, за биткойните бяха създадени специализирани процесори (ASIC), които са много по-ефективни от видеокартите. Към днешен ден генерирането на биткойни с видеокарти не е рентабилно, понеже генерираните суми не могат да покрият разходите за електрическа енергия. Добивът на тази криптовалута вече е бизнес за големите играчи, които строят цифрови ферми в Китай, в райони с ниска цена на електрическата енергия.



Вижте повече: https://www.kaldata.com

Какво е необходимо
компютър
карта 
портфейл 
софтуер

картата ми е 512 битова, 6GB ram

с моя комп дет е 3800 лева и видео карта за 1000
мога да изкопая 3 етера на година


Непрекъснато се завишават изискванията и другата година ще се иска по мощен и ще се копае по малко.Няма гаранция на видео картата не си я ползвал за игри .Тока е 1000 лв на година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар