неделя, 7 октомври 2012 г.


Стив Джобс почина на 5 октомври 2011 година.

Той бе един от най-влиятелните хора в Силициевата долина в последните 3 десетилетия.


От CNBC припомнят най-важните моменти от живота на Джобс в снимки: Джобс се ражда на 24 февруари 1955 година в Сан Франциско. Майка му го дава за осиновяване на двойката Пол и Клара Джобс.

Той израства в тази къща и прави първия Macintosh в гаража й.


Биологичните му родители Абдулфатах Двандали и Джоан Симсън са неженени студенти. Те след това се женят и имат дъщеря – писателката Мона Симсън, която фактически е сестра на Джобс.

Джобс наема частен детектив, за да открие майка му. Той казва, че е искал да й благодари за това, че го е родила и да я успокои, че с него всичко е наред.  1978-През 1978 година неговата приятелка Крисан Бренан ражда дъщеря. Джобс отказва да се грижи за нея и лъже, че е стерилен и не би могъл да има деца.

Бреман отглежда момичето сама, като е била на социални помощи известно време.

По-късно той признава Лиса Бренан-Джобс за своя дъщеря и казва, че отказът му да поеме отговорност за нея е бил едно от най-срамните неща в живота му.Той е известен като фен на Бийтълс. Пред ТВ предаване той отговаря на въпроса какъв е неговият бизнес модел така:

„Той е като Бийтълс. Това са 4 момчета, които наблюдават негативните си качества един друг и се балансират. И заедно струват повече. Великите неща в бизнеса не се правят от един човек, те са дело на екип.




1985-Джобс напуска Apple след конфликти с Джон Скъли и стартира нова компания NeXT Inc.
Хардуерът не жъне много успехи, но софтуерът бил голям хит. През 1997 година Apple купува NeXT и наема отново Джобс като съветник.
Софтуерът на NeXT става база за OS X, с която днес работят компютрите Mac, iPhone-ите, iPod-ите и iPad-ите.

На 24 август 2011 година Джобс официално се оттегля от поста главен изпълнителен директор на Apple. На негово място застава Тим Кук.

5 октомври 2011

Джобс умира от рак на панкреаса на 56-годишна възраст.


Няма коментари:

Публикуване на коментар