понеделник, 15 септември 2014 г.

GAME 2014

Microsoft купуват  Minecraft 

цената, която софтуерния гигант е склонен да плати е приблизително $2.5 млрд., което е еквивалента на €1.9 млрд. Един от ключовите фактори за придобиването е желанието на софтуерния гигант да привлече повече потребители към своята мобилна платформа. Шефът на Mojang AB, Маркус Персон вече сподели, че не планира да създава Windows Phone 8 OS версия на играта, тъй като пазарния ѝ дял е твърде малък.

Minecraft успя да реализира над 54 млн. продажби за пет години след премиерата си, като 40% от копията са инсталирани на смартфони и таблети. В момента това е най-популярното платено приложение за Android OS и iOS, а интеграцията му към Windows Phone 8 OS може да увеличи значително популярността на устройствата с нея.


Ако желаете да закупите и инсталирате  играта от магазина на гугъл ще трябва да се разделите с 8.60лв 


Мicrosoft увериха потребителите, че заглавието ще продължи да е достъпно и за други платформи като Android OS, iOS и PlayStation  Xbox 360.


Софтуерният гигант също така разкри, че собствениците на конзолата Xbox 360 са прекарали над 2 млрд. часа в играене на Minecraft през последните две години.Любопитно е, че създателят на компанията, която разработи играта, Маркус Персон сподели, че няма намерение да ръководи толкова голям и глобален проект, в който през последните години се превърна Minecraft.

Няма коментари:

Публикуване на коментар