понеделник, 8 септември 2014 г.

ВЕРИГИТЕ 2014

Търговските вериги крият умишлено финансовите си отчети

Те предпочитат да платят глобите, предвидени в закона, отколкото да предоставят финансовите си отчети. 
В момента тези глоби са до 10 хил. лв. и не представляват проблем за големи компании, 

Проучванията сочат че 50 % от бг потребителите пазаруват от кварталните магазини и само 10% от веригите ,част от ресторантите,рибните ресторанти ,пицариите ,магазините и други пазаруват от веригите  и по специално от Метро или Кауфланд  

Според осведомени източници промоциите са си чиста продажба на загуба ,кражбите са голям процент,стоките с изтичащ срок отиват за приготвяне на топла витрина  ,от договори с търговци получават бонуси или наем търговска площ но те не покриват загубите .

Според достоверен наш човек - В Търговския регистър не успяхме да намерим никаква информация за финансовите дела на "Кауфланд". "Метро Кеш енд Кери" пък последно са подали информация през 2010 г. От нея става ясно, че компанията е имала брутна печалба от почти 161 млн. лв. през 2009 г. Това обаче е по-малко в сравнение с 2008 г. с близо 10 млн. лв. Последните данни за приходите и разходите на "Карфур", които у нас са представени от "КМБ България", са подадени през 2011 г. и касаят финансовата 2010 г. От отчета става ясно, че веригата е работила на загуба и е натрупала пасив от над 6,5 млн. лв. 

"Фантастико" и "Т-маркет" са единствените търговски вериги, за които открихме актуална информация в Търговския регистър. Те са подали отчети до 2012 г. От информацията, публикувана от "Фантастико" обаче, става ясно единствено, че супермаркетите са на нула, тоест нямат печалба, но не отчитат и загуба. Разполагат и само с 5000 лв. собствен капитал. "Т-маркет", които са собственост на "Максима България", пък отчитат солидна загуба от 22 млн. лв. за 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар