събота, 27 септември 2014 г.

Мръсен бизнес: Декар канабис носи 100 000 лева печалба!

Тенденцията през последните години е да се засяват семена от сорта „Холандец“ в държавния горски фонд. От 100 стръка може да се добият около 7 кг суха марихуана. Най-добрата се продава на едро по 15 000 лева за килограм, а за по-лошата „продукция“ цената е 7000 лева.

 За да надхитрят криминалистите през годините, замеделците са засаждали стръковете в саксии и са ги окачвали по клоните на дърветата. Правели го, защото никой от полицаите не гледал нагоре, когато обикаляли района в търсене на канабисовите ниви.

Различни трикове се използват и за скриване на продукцията, готова за продажба. През годините полицаите са намирали суха марихуана, скрита в пчелни кошери или в бидони, вкопани в земята пак по баирите в гората. Това се прави, за да не изветрее активното вещество тетрахидроканабинол. За да не се загуби то, марихуаната трябва да е вакуумирана. 

Тревата, произведена в този регион, е за вътрешния пазар, а с дрогата на място се снабдяват дилъри от цялата страна разказаха разследващите. Всеки може да отиде и да си вземе каквото и колкото си иска и да се пазари за цената. Купуват се и по 100 грама, и по килограм, кой колкото пари има.

Разпространителите на дребно могат да си докарат печалба от тревата до 500%. Един грам от най-качествената марихуана „Холандец“ се търгува за 25 лева на дребно сред наркоманите.

Организацията по отглеждането става все по-прецизна - един осигурява семената, друг ги засажда и полива, трети бере узрялата реколта.

пише блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар