понеделник, 1 септември 2014 г.

работа 2014

с прости думи учи за програмист с 2 езика  и търси работа в Европа или София

Само в София се предлага добре платена работа. Свободните места в страната обикновено са за нискоквалифициран труд.Продавачи, шивачи, готвачи, хора за преработвателната промишленост са най-търсени в електронната трудова борса на Агенцията по заетостта. Високо платени позиции предлага почти изцяло столицата, в останалата част от страната заявки има основно за нискоквалифициран труд. 
Активните профили на търсещите работа са много повече - 352 679. Според официалните данни към края на юли в бюрата по труда са регистрирани 347 249 безработни. Към същата дата обявените места за всички бюра по труда са били близо 13 хил. Или за 13хил работни места - 300 хиляди човека 

5993 лева заплата за програмист
4000 лева месечно предлагат на специалист по техническия надзор за строежа на газопровода „Южен поток България“

За учители по общообразователна подготовка работодателите са готови да дадат по 530 лв. месечно възнаграждение. В Карлово обаче се търсят учители по изобразително изкуство и музика, който ще взимат мизерните 120 лева заплата. Като цяло в страната учителската заплата е около 500 лева, става ясно от данните. За административни специалисти също заплатата е около 500-600 лева в София. Поне 600 лева надник се предлага и за сервитьори и бармани в столицата.


На практика във всички високоплатени предложения за работа се изисква от хората да имат висше образование и да знаят поне два езика, става ясно от справката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар