събота, 21 октомври 2017 г.

как да стана богат

Харчете по-малко, отколкото изкарвате
Как да станете милионери, след като харчите все повече и повече, вместо да спестявате, като едновременно с това и задлъжнявате? Не са малко хората днес с по няколко кредита, кредитни карти или продукти, закупени на изплащане. Изводът е един: простирайте се върху това, с което разполагате.
Собствен бизнес
Спестените пари от закуски едва ли ще ви направят милионери. Ето защо трябва да помислите за друг начин да увеличите постъпленията си. Една от възможностите е да създадете и развиете собствен бизнес, който в бъдеще да генерира стабилни приходи и печалби и евентуално да го продадете.
Имайте обаче предвид, че притежанието на състояние от 1 млн. лв. е коренно различно от това да управляваш бизнес с приход от 1 млн. лв./годишно. Или иначе казано, притежанието на дял от този бизнес не ви прави сами по себе си богаташи.
Пестете
Не са малко случайте на милионери, милиардери, предприемачи или спортисти, които фалират в даден момент от живота си. Същевременно, често четем и за супер спестовници, притежаващи цели състояния. Те също са били на наше място, или иначе казано - без богатство.

Именно спестовниците са хората с най-голям шанс за достигане на заветната цел. Защото как да стигнеш до следващото ниво, ако не разполагаш с известна сума пари за това?

Именно затова ценете парите, защото дори и 2 или 5 лева, спестени дневно, ще ви донесат повече изгода в бъдеще.
Следващото ниво: Инвестиции, инвестиции, инвестиции
В зависимост от доходите ви, специалистите препоръчват между 10 и 15% да заделяме настрани. Първоначално за фонд за спешни случаи, а след това за различен вид инвестиции, с цел те да продължат да нарастват, но в по-бърз темп от депозитите, например.

Знаем, че днес лихвите по спестяванията ни са на рекордно ниски нива, така че помислите за друг вид вложение – имот, инвестиции във фондове, директна покупка на акции или дял от проспериращ бизнес.
Упоритост и търпение за достигане до крайната цел
Мислите ли, че днешните богаташи не са преминали през трудности? Упоритостта им и тяхното търпение обаче са ги отвели до успеха.

Ще можете ли да не докосвате парите си, в случай че те достигнат 10, 50 или 100 хил. лв., за да постигнете голямата си цел? Ако отговорът е „ДА“, то голяма е вероятността вие да сте сред бъдещите милионери на България.
Защо първият милион е най-труден
Дори и да разполагате със 100 000 лв., за да достигнете до 1 млн. лв., това са 900%, които ви липсват. Ако обаче имате 1 млн. лв., то за да достигнете до втория си милион, ще са ви нужни само 100%. За третия ще са нужни нови 50% доходност, за следващият – 33% и т.н.
Дали обаче ще достигнете до първия си милион? 

Въпросът е колко силно го желаете! И не забравяйте – няма да е лесно и пътят е доста дълъг. Едва ли ще станете милионер от лотариен билет или за една нощ (или най-малкото – шансовете за това са почти нищожни).

profit.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар