петък, 9 ноември 2012 г.

бизнес

Има смисъл да започваш нов бизнес само при незадоволено търсене. А България е държавата с най-задоволено търсене в Европа и вероятно на планетата. У нас дори търсенето на дами за удоволствия замира


В правителствената програма, и в идеите на БСП  и ГЕРБ се предвижда хиляди млади хора да бъдат обучени за предприемачи. И какво ще предприемат горките младежи, след като бъдат обучени? Най-голямата глупост би била точно през 2012 г. да теглят кредит от банката и да отворят я барче, я пицария или например да разкарват туристите с магарешки каручки, окичени с люляци - само ще затънат в дългове и ще се разочароват от живота.

Всеки знае, че дребният бизнес у нас потъва. Защо да се качваш на тази гемия? Има смисъл да започваш нов бизнес само при незадоволено търсене. А България е държавата с най-задоволено търсене в Европа и вероятно на планетата. У нас дори търсенето на дами за удоволствия замира - неотдавна група представителки се яви по телевизията и поиска да се закрият работните места по Околовръстното.

А ако се появи някаква съвсем нова и високотехнологична ниша за бизнес, то държавните служители последни ще научат. Докато организират курсове, ще минат минимум 20 г. Дотогава нишата ще е 2 метра под земята. Пардон - а може би курсовете ще обучават по най-общите принципи на предприемачеството? Ами нали най-голямата безработица е именно сред младите хора с дипломи за бизнес мениджъри, специалисти по маркетинг и т.н. Това беше на мода преди 22 години, днес камък да хвърлиш, мениджър ще удариш.


http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1325599

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1625517

бизнес идея -в тубичка за паста за зъби пакетиране на храни пример горчица,кетчуп,майонеза

Няма коментари:

Публикуване на коментар