понеделник, 5 ноември 2012 г.

бизнес


Продукти, които струват под 5 долара, а направиха милиони


Оказва се, че за да станете милионери, не е необходимо да измислите нещо кой знае колко ценно за човечеството.
Следните 5 неща не са особено смислени и струват по-малко от 5 долара, но донесоха милиони долари от продажби, припомнят от Investopedia.com: 
Цветните сламки Crazy Straw
Това са цветни и извити сламки, които са изключително интересни на децата.
Изобретени са през 1936 година от Артър Гилдърслийв. Все още се продава по магазините, а много родители са благодарни на Артър, защото с тези интересни сламки злоядите деца са по-склонни да си излапат/изпият порциите.
Slinky
За първи път се пуска в продажба във Филаделфия през 1945 година. Изобретени са от Ричард Джеймс. От първия ден са успех - в магазина били заредени 400 бройки, които се продали за 90 минути.
От тогава насам са продадени около 300 милиона броя от играчката.
Камък – домашен любимец
Странното нещо, наречено Pet Rock, се появява като шега през 1975 година.
Гари Дал казал на приятелите си, че домашните любимци правят страхотна кочина и той предпочита да гледа камъни.
Той сложил един камък в кутия, нарекъл го домашен любимец и дори напечатал инструкции за полагане на грижи за него. Пакетът струвал 3.95 долара. Неясно как тази шега станала успешен бизнес. Първият камък се продал през април, а през октомври Дал вече продавал по 10 000 на ден!
В първите 6 месеца на „производството“, той направил 15 милиона долара!
Това не продължава дълго и славата на камъните отминала, но те са един добър признак за това как може да се направят милиони от една шега.
Топка за антена
През 1997 година Джейсън Бол започнал да прави украса за антени. Първоначално той ги продавал в своя малък автосервиз, но скоро интересът станал толкова голям, че сключил договор с Wal-Mart. Днес той е мултимилионер и президент на компанията In-Concept.
Koosh Ball
През 1987 година Скот Щилингер искал топка, която децата му да хващат по-лесно и създал тази странна топка. Компанията на Шилингер OddzOn впоследствие е придобита от Russ Berrie. Днес все още се продават на някои места, макар и да са изживели вече най-славните си години. 

profit.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар