четвъртък, 1 ноември 2012 г.

БИЗНЕС


ИДЕИ ЗА БИЗНЕС

Teen Apparel rue21
Revenue: $822 million
• The company operated 843 stores in the U.S. with most stores situated in rural areas
or smaller cities with fewer large competitors. Stores are outfitted with themed dressing rooms and
 a top 40 music selection. A panel of teen advisors regularly provides feedback on products and trends.

Medifast
Weight-Loss Programs
Revenue: $328 million
Michael MacDonald took the reins of Medifast in February after his brother Bradley,
 who served as chairman for 13 years, died. Michael MacDonald’s niece, Margaret Sheetz, serves as COO.

Online Education
Revenue: $587 million
Enrollment soared from 12,100 to 54,200 students
 since current CEO Robert Silberman took the helm in 2000.
Strayer has made Forbes Best Small Companies list for 15 straight years.



Средната възраст на служителите на софтуерния износител Tata Consultancy Services (TCS) – един от най-големите работодатели от частния сектор в Индия, е 28 години.
За сравнение, това е с около десет години под средната възраст на служителите в американския технологичен гигант Oracle.
Младата работна сила в Индия е значително предимство на страната пред други държави, в които се наблюдава бързо застаряване на населението, разказва CNBC.
Младите служители означават по-иновативно мислене, по-добри познания в областта на технологиите и по-висока ефективност на работата, обясняват от TCS.

През 1997 година Джейсън Бол започнал да прави украса за антени. Първоначално той ги продавал в своя малък автосервиз, но скоро интересът станал толкова голям, че сключил договор с Wal-Mart. Днес той е мултимилионер и президент на компанията In-Concept.



Да спечелиш 1 млн. долара от приложение за iPhone Британски ученик на 17 г. е спечелил 965 000 долара за разработеното от него обновяване на приложението Summly за iPhone, което резюмира информацията, предаде BBC.
Summly, чиято първоначална версия бе пусната на пазара миналата година, вече може да анализира, резюмира и структурира всяка новина до 400 знака, като предава на потребителя само основната информация.

Най-големият риск е да не предприемаш никакви рискове. Светът се мени твърде бързо. Единствената стратегия, която гарантира неуспеха, е да не рискуваш.

М: В България съм най-яркият и единствен пример за американската мечта  Първият си милион спечелил по пътя от 1 до 200 аптеки -----ВСЕКИ МОЖЕ с работа на заплата никога не можеш да постигнеш това,
Но не забравяйте че всеки може да фалира пример лучано с 150 сладкарници
Най-трудната част е да намериш източник на финансиране,руски капитали,приятелство с властта и взимане стоката на консигнация ,когато я продадеш тогава пращаш,а през това време купуваш с парите и други стоки,нисколихвен кредит за оборотни средства,собствени средства,ипотека


Всеки закупен от разстояние продукт или услуга може да бъде върнат до седем работни дни и то без никакво основание за това. За това основно потребителско право при онлайн пазаруването, напомни Иван Бъчваров, главен секретар на Комисията за защита на потребителите. Правилото важи за седем работни дни след получаване на стоката, а не след поръчването й, уточни още той. Най-честите онлайн измами пък са при търговията на автомобили втора употреба или фалшиви стоки , предупреди Игнат Арсенов от Европейския потребителски център. Почти няма разрешени случаи с онлайн измами, каза още той.
Около 70 на сто от постъпилите жалби в Центъра са основно за онлайн транзакции, каза още Игнат Арсенов


В разгара на кризата услугата отдаване под наем придобива ново измерение, съобщава сайтът MSN.com. В последно време службата за поддръжка на парковете в САЩ нае кози да разчистват затревените площи около военна база на остров Стетън айлънд. Козите излизат по-евтино отколкото градинари и косачки и освен това имат един плюс, наторяват безплатно терена с естествена тор.В САЩ погребални агенции предлагат интересна услуга на закъсалите финансово клиенти -ковчег под наем, пише БТА.
Ковчезите, отдавани под наем, се състоят от вътрешен контейнер, който се поставя в истинския ковчег. След церемонията, контейнерът с тленните останки на покойника се заравя, а истинският ковчег остава за следващия клиент.все повече фирми по целия свят, предлагат куче под наем.Компанията от Лос Анджелис, наречена "Баба под наем", предлага възрастни жени, които да играят ролята на баби на децата, които си нямат. По същия начин на мода са и приятелите под наем, които всеки може да наеме за дадено светско събитие.


Google News,  копира информация от сайтовете на вестниците,
и трябва да плаща за тази информация.
Google отговори на искането им доста самонадеяно. Фирмата обяви,
че благодарение на нея вестниците получават милиони кликове, така че всъщност е по-логично те да плащат.

Инвестициите му станали толкова печеливши, че скоро МЕСЕЧНАТА  му заплата от 2400 долара формирала едва 5% от дохода му/АКЦИИ,РЕСТОРАНТИ,КАФЕНЕТА,ФАБРИКА,/

Няма коментари:

Публикуване на коментар