понеделник, 30 юли 2018 г.

Бизнес в Бг 2018

Я елате, инвеститори, при батко Решенията на КЗК за ЧЕЗ и "Нова телевизия" показаха, че всички големи сделки трябва да са одобрени от властта

На българската граница и без това няма опашки от чужди инвеститори, но решенията на КЗК и парламента отблъскват и малкото, които гледат към България. Те вече знаят две неща:

1. За да влязат, първо трябва да целунат ръка на премиера и да поемат определени ангажименти.

2. Дори и някак си да влязат, може и никога да не излязат. Ако все пак го направят, политическата намеса може да им струва пари и на изхода - питайте собствениците на "Нова телевизия" и CEZ, цената на чиито активи в България сега рязко падна.



Вън, инвеститори!

Накратко, решенията на КЗК, с които се забраняват сделките за ЧЕЗ и "Нова телевизия", правят България изключително неприятно място за международни капитали, тъй като казват много ясно едно: тук е невъзможно да правиш бизнес, ако не се харесваш на управляващите.

След двете забрани всеки чужд инвеститор в завод, компания за услуги или търговия силно ще се замисли дали да влиза в страната, след като държавата после може да не хареса бъдещ партньор или нов собственик на бизнеса. Вече дошлите също трябва да са уплашени, особено ако развият фирмата си, придобият значим пазарен дял и не са близки до силни политици.

капитал

малък и среден бизнес е подложен на държавен рекет
Българите трябва много да внимават да не попаднат в капана на държавата.По-късно може да се окаже че бизнеса не върви и е трудно да се продаде.Има вероятност да останеш длъжник на държавата за глоби ,санкции .

Хубавото е че продаваш бизнеса и заминаваш в чужбина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар